Landelijke Werkgroep Gemeentecontacten
Nederland - Duitsland

home  |  informatie  |  gemeentecontacten  |  ontmoetingsdag  |  Kirchentag  |  Eur. Bibeldialoge  |  links  |  archief  |  contact

Ontmoetingsdag op zaterdag 2 oktober 2021

Aan de werkgroepen/gemeenten/geïnteresseerden met contacten in Duitsland

Dag allemaal,
Na elkaar anderhalf jaar geleden voor het laatst ontmoet te hebben, konden we weer bij elkaar komen op de ontmoetingsdag op zaterdag 2 oktober 2021 in De Open Poort, Hendriklaan 1, 3481 VR te Harmelen.

We waren blij, dat de sprekers Alke Liebich, Bert Kuipers en Matthijs Glastra, die we voor het voorjaar hadden uitgenodigd, ook nu bereid waren om op deze dag hun verhaal te doen.
En natuurlijk was er tijd om met elkaar uit te wisselen hoe het ons de afgelopen anderhalf jaar is vergaan, hoe we contact zijn blijven houden met onze partnergemeenten.

Zoals altijd hebben we al zingend de verschillende onderdelen van de dag met elkaar verbonden. Bram van Dijk heeft ons daarbij (bege-)leid op orgel en piano.

Klik hier voor de foto's. Deze link zal maar een korte tijd op deze website blijven staan, ivm de AVG.

Graag tot ziens bij een volgende gelegenheid.
namens de Landelijke Werkgroep,
Joke Brederveld, secretaris.

Een impressie van de Ontmoetingsdag op 7 maart 2020 in de Open Hof in Harmelen

Ook dit jaar werden wij weer gastvrij ontvangen in de “Open Hof” in Harmelen voor onze landelijke ontmoetingsdag. Mevrouw Dirkje Mulder-Boers gaf een boeiende presentatie over haar boek: ‘De grens getrokken. Noord-Nederlandse grensbewoners tussen 1914 en 1964’.
Er bleken in de loop der jaren vele contacten over en weer geweest te zijn in het grensgebied, waardoor men elkaar vaak niet als vreemdeling of buitenlander ervoer. – (Willem Wilmink heeft hierover ook een mooi gedicht geschreven).
Matthijs Glastra praatte ons vervolgens bij over de Europäische Bibeldialoge.

Helaas moesten we afscheid nemen van onze voorzitter Dirk Jorissen, die wegens persoonlijke omstandigheden terugtreedt. Bert Companjen is nu waarnemend voorzitter.
Ook Eef Dijk nam afscheid van de Landelijke Werkgroep na vele, vele jaren van actief lidmaatschap. Zij was één van de mensen van het eerste uur en ze heeft veel contacten, met name in het noorden van de voormalige DDR. Helmut Schröder was vanuit de Nordkirche speciaal voor dit afscheid naar Harmelen gekomen.
Uiteraard werden de vertrekkenden in de bloemetjes gezet en op passende wijze bedankt.

Tijdens en na de lunch was er weer ruimschoots gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Tot slot vierden we met elkaar een Andacht, waarna wij gezegend huiswaarts keerden.
Leny de Pijper